GGD комплетен прекинувач со низок напон

Краток опис:


Дета Product за производот

Ознаки на производи

Преглед

♦ Главна шема на коло
Главното коло на кабинетот GGD е дизајнирано со 129 шеми, вкупно 298 спецификации (без вклучување на шемите и спецификациите добиени од функционалните промени на помошното коло и контролниот напон).
Меѓу нив: Шеми GGD1 тип 49 123 спецификации
Шеми на GGD2 53 107 спецификации
68 спецификации програми за GGD3 тип 27
Главниот план за кола беше избран по изнаоѓање на мислења од мнозинството оддели за дизајн и употреба, со што се зголемија плановите што ги бараат електраните. Номиналната струја е зголемена на 3200A, погодна за дистрибутивни трансформатори од 2000kVA и подолу. Покрај тоа, со цел да се задоволат потребите за компензација на реактивна моќност, дизајнирани се плакари за компензација на кондензатори GGJ1-GGJ2. Главното коло има 4 шеми со вкупно 12 спецификации.
Scheme шема на помошно коло
Дизајнот на помошното коло е поделен на два дела: план за напојување и план за централа. Во кабинетот GGD има доволно простор за инсталирање на секундарните компоненти.
Избор на електрични компоненти
◇ Кабинетот GGD главно користи понапредни електрични компоненти кои можат да се масовно произведени во Кина, како што се ME, DW15, DW17, DW45, CM1, NM1, итн. Во исто време, според економски и разумни принципи, истиот се задржува под премиса за целосно разгледување на изводливоста Некои достапни стари производи, како што е DZ20. Не користете застарени производи.
Rot Ротираните прекинувачи за ножење со HD13BX и HS13BX се дизајнирани да одговорат на потребите на уникатната структура на кабинетот GGD. Го менува режимот на работа на механизмот и ги задржува предностите на старите производи. Тоа е практично нов вид електрична компонента.
Доколку одделот за дизајн избира нови електрични компоненти со подобри перформанси и понапредна технологија според потребите на корисниците, кабинетот GGD има добра флексибилност во инсталацијата и генерално не предизвикува потешкотии во производството и инсталацијата заради ажурирање на електричните компоненти.
За понатамошно подобрување на динамичката стабилност на главното коло, тој е опремен со комбинирана спојка со шипки и изолациска потпора за кабинетот на GGD, во вид на ZMJ. Мечката на автобусот е изработена од високо-цврст, отпорен на пламен, PP0 легура материјал, со висока јачина на изолација, добри перформанси за гаснење и уникатна структура. Лесно може да се комбинира во единечна стегалка или двојна стегалка со прилагодување на градежниот блок
Структурата во облик на ракав има ниска цена и висока јачина при поддршка на изолацијата, што го решава дефектот дека растојанието од лази на стариот производ не е доволно.

Структура краток

♦ Кабинетот на GGD AC нисконапонскиот кабинет за дистрибуција го усвојува видот на генералниот кабинет. Рамката се составува со локално заварување на 8MF ладно формиран челик. Деловите на рамките и специјалните делови за поддршка се обезбедени од фабриката за челик со фиксна точка за да се обезбеди точноста на кабинетот и квалитетот.
Компонентите на генералниот кабинет се дизајнирани според принципот на модулот и имаат дупки за монтирање со 20-калапи. Високиот универзален фактор може да enable овозможи на фабриката да оствари пред-производство, што не само што го скратува производствениот циклус, туку и ја подобрува ефикасноста на работата.
Design Дизајнот на кабинетот на GGD целосно ја разгледува дисипацијата на топлина за време на работата на кабинетот. На горниот и долниот крај на кабинетот има различни броеви на дисипација на топлина. Кога електричните компоненти во орманот се загреваат, топлината се крева и се испушта низ горниот слот, а студениот ветер постојано се додава во орманот од долниот слот за да се направи запечатениот кабинет самостојно Формирајте природен воздушен канал од долу до врвот за да се постигне целта на дисипација на топлина.
♦ Според барањата на современиот дизајн и дизајн на индустриски производи, GGD кабинетот го усвојува методот на златен однос за дизајнирање на формата на кабинетот и за големината на партицијата на секој дел, така што целиот кабинет е убав и нов.
Door Вратата на кабинетот е поврзана со рамката со ротирачка шарка, која е едноставна за инсталирање и расклопување. Преклопникот на планината е вграден со планинска форма во форма на гума и пластика. Кога вратата е затворена, вградената лента помеѓу вратата и рамката има одреден удар на компресија за да се спречи вратата и кабинетот Директен судир исто така го подобрува нивото на заштита на вратата.
Door Вратата на инструментите опремена со електрични компоненти е поврзана со рамката со повеќеслојна мека бакарна жица, а деловите за инсталација во кабинетот се поврзани со завитканите завртки помеѓу рамката на кабинетот, а целиот кабинет формира целосно коло за заштита на заземјување.
♦ Површината на кабинетот е обоена со спреј, има силна адхезија и добра текстура. Целиот кабинет е мат за да избегне заслепувачки ефект и создава поудобно визуелно опкружување за вработените кои се на должност.
♦ Горниот капак на кабинетот може да се отстрани кога е потребно за да се олесни склопувањето и прилагодувањето на главната лента на локацијата. Четирите агли на горниот дел од ормарот се опремени со прстени за кревање за кревање и испорака.
Level Нивото на заштита на кабинетот е IP30, корисниците можат да избираат помеѓу IP20 ~ IP40 според барањата на околината за употреба. Погледнете ја Слика 1 и Слика 2 за димензиите на прегледот и инсталацијата.

Инсталација и употреба

Откако производот ќе пристигне на местото на приемот, прво треба да се провери дали пакувањето е недопрено, а доколку се најдат проблеми, треба соодветно да се извести релевантното одделение за да ја дознае причината. За производи што не се инсталираат веднаш, тие треба да бидат поставени на соодветно место според одредбите на нормални услови за употреба.
Installation Инсталација на производи
Инсталирањето на производот треба да се изврши според шематски дијаграм за инсталација (види слика 2). Основниот канал челик и завртки се подготвени од страна на корисникот. Главната автобуска лента треба да се поправи и измазне по инсталирањето на главната лента. Потоа затегнете ги завртките.
♦ Откако ќе се инсталира производот, следниве артикли мора да бидат проверени и тестирани пред да се стават во употреба.
◇ Проверете дали бојата на кабинетот е исклучена, дали кабинетот е сув и чист.
Дали механизмот за работа на електричните компоненти е флексибилен и не треба да има стагнација или прекумерна работна сила.
◇ Дали врската и исклучувањето на главните електрични компоненти се сигурни и точни, а врската и исклучувањето на помошните контакти се сигурни и точни.
Дали индикацијата на мерачот и односот на трансформаторот и поларитетот се точни.
Дали врската со автобус е добра, и дали потпорите за изолација, деловите за инсталација и додатоците се цврсто и сигурно инсталирани.
Дали помошен контакт ги исполнува барањата, дали спецификациите на основните осигурувачи се точни, дали вредноста за поставување на релето ги исполнува барањата за дизајн и дали дејството е точно.
Дали струјните контакти ги исполнуваат барањата на електричен шематски дијаграм.
Дали системот за заштита на колото ги исполнува барањата.
Измерете ја отпорноста на изолацијата со мегахмметар од 500 волти, не помалку од 10 мегами.
♦ Мерки на претпазливост за употреба
Овој производ не е инсталиран наспроти theидот, еднострано (предно) работење, двострана одржување на нисконапонски кабинет за одржување на вратата. Каналот за одржување и вратата на кабинетот на производот мора да бидат одобрени од квалификувани професионалци пред да влезат или отворат за работа, инспекција и одржување.
По повеќекратно затворање и отворање на прекинувачот на воздушното коло, главниот контакт локално ќе изгори и произведува јаглеродни материјали, што ќе ја зголеми отпорноста на контакт. Прекинувачот на воздухот треба редовно да се одржува и поправа според упатството за употреба.
Switch Изолациониот прекинувач е строго забрането да се отвори и затвори со товар.

Фабрички информации и додатоци

Производителот треба да ги обезбеди следниве документи и додатоци при снабдување
List Листа за испорака
Certificate Сертификат за производ и извештај за тест на фабриката
Man Упатство за употреба
♦ Поврзани електрични цртежи
♦ Прирачник за главна компонента
Key Копче за кабинетот, рачката за работа и резервните делови наведени во договорот.

Забелешки за нарачки

При нарачката, корисникот треба да обезбеди:
♦ Дијаграм на системот за дистрибуција на главните кола и дијаграмот за распоред на рамнината, номинален работен напон, номинална работна струја, уреди за заштита поставување на струја и потребни технички параметри.
Icate Наведете ги спецификациите за кабел за влезни и појдовни линии.
♦ Моделот, спецификацијата и количината на главните електрични компоненти во прекинувачот.
Доколку е потребен автобуски мост или автобуски канал помеѓу прекинувачите или влезните ормани, треба да се наведат специфичните барања, како што се распонот и висината од земјата.
♦ Кога прекинувачот се користи во посебни услови на животната средина, треба детално да се објасни при нарачката.
Color Површинска боја на разводни уреди и други специфични барања.

Надворешни и инсталациски димензии

Код на производот

А

Б

В

Д

GGD06

600

600

450

556

GGD06A

600

800

450

756

GGD008

800

600

650

556

GGD08A

800

800

650

756

GGD10

1000

600

850

556

GGD10A

1000

800

850

756

GGD12

1200

600

1050

556

GGD12A

1200

800

1050

756

GGD


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја